Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Sójové maso v sýrové zelenině
Autor: Lucka
Datum přidání 01.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 80 g sójových kostek
  • 50 g strouhaného sýru
  • 1/2 kelímku smetany 
  • 1 baklažán
  • 1 cuketa
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • 1 lžička rozmarýn, tymián, pažitka
  • 1 lžíce olivového olej
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 26,36 g 45,61 g 15,57 g 1 676,37 kJ (400 kcal)
celkově 79,07 g 136,82 g 46,72 g 5 029,10 kJ (1201 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve si klasicky uvařím sójové maso podle návodu, až bude změklé, vymačkáme z něho přebytečnou vodu. Do připraveného alobalu, kerý si vytřeme olivovým olejem poklademe směs ze sójového masa a zeleniny, kterou jsme očistili a nakrájely na drobné kousky, vše jsme promíchali, osolili. Rovnoměrně naklademe na alobal a zakápneme ještě olejem, posypeme bylinkami a dáme do rozehřáté trouby. Kontrolujeme to a až změkne zeleninka, přidáme směs ze smetany a strouhaného sýra, který jsme spolu promíchaly, naklademe na maso a zeleninu a dáme zpět do trouby, opět hlídáme a až se sýr rozpustí a zapeče vypneme a necháme dojít, zdobíme bylinkami a podáváme s opečenýma bramborama nebo bagetou.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Lyofilizované jahody

Rodiče, sportovce i zájemce o zdravý životní styl by mohl zaujmout test…

Další zajímavé recepty