Autor: | Lucka |
Datum přidání | 06.10.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Hrášek sterilovaný
Sterilovaná zelenina jednodruhová ve slaném nálevu.
Bonduelle Créatif Duo
Duo - zeleninová směs v mírně slaném nálevu, sterilovaná zelenina
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Nejdřív si dám vařit hrách společně s kořenovou zeleninou. Vařím hodně do měkka a poté přepasíruji hrách přes síto.Přiliju si vývar z uzeného (ten je zde opravdu základní - dodává tu pravou chuť) a dám opět vařit, pak si přidám prolisovaný česnek, majoránku a pořádně osolím. Nakonec si udělám jíšku z mouky, másla a metličkou jí zašlehám do polévky, vše společně ještě vařím tak 15 minut. Když je hotová, dozdobím pár kuličkami hrášku.Správně by měla být ještě osmažená houska nebo ta zavářka křupavá, já bohužel neměla, tak jsme si přidali navrch plátky lehce osmahnuté cibule. Dobrou chuť.
Přidat komentář