Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Krevetová rýže se zeleninou
Autor: Lucka
Datum přidání 01.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 350g rýže (klasická bílá nebo ta kulatozrnná)
  • 170g krevet
  • 1 cibule
  • mražená kukuřice nebo hrášek
  • meloun cukrový (Galia)
  • bylinky
  • sůl
  • vývar (kuřecí)
  • pór
  • zelené fazolky
  • olivový olej

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Nejdřív si na pánvičce a olivovém oleji lehce osmahnu vyloupané krevety-kupuji zamražené.  Postupně k nim přilévám drůbeží vývar, vsypeme již hotovou uvařenou rýži, pokrájenou zeleninu a jako poslední na kostičky nakrájený meloun, opatrně promícháme a podle chuti si dosolíme, přisypeme ušené bylinky - bazalka, oregano, libeček apod. a ještě společně chvíli necháme dodusit. Hotové dozdobíme čerstvou bazalkou nebo něčím podobným. Dobrou chuť.

Tipy na vylepšení

Jako obměnu místo krevetek často dělám s levnější variantou krabími tyčinkami.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty