Autor: | Lucka |
Datum přidání | 01.10.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Jihočeská Niva
Poloměkký zrající plnotučný sýr s plísní uvnitř hmoty
Smetana 12%
Smetana 12%. Obsah tuku min. 12%. Tepelně ošetřeno UHT záhřevem.
Mina Vegetable oil
Jedlý rostlinný olej jednodruhový nebo vícedruhový
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
Připravím se pekáč a na něj pokladu brambory, které jsem tentokrát nakrájela na proužky, jako placatější hranolky, zlehka posolím a posypu kmínem, na to dávám nakrájenou papriku, další vrstvu pak dávám variaci sýrů - 45% Eidam (zde je lepší a chutnější ten tučnější, než klasická "třicítka") + parmazán + nivu. Pokapeme kvalitním řepkovým nebo slunečnicovým olejem, případně kdo dá přednost dobrému máslu, klidně dá plátky másla a hustou smetanu, pekáč dávám do vyhřáté trouby na 180°C, doba je různá, podle trouby a tak, ale poznám to podle toho, až se bude sýr krásně roztékat a brambory budou měkké, v tu chvíli jako poslední vrstvu dávám nakrájené rajče na plátky se strouhaným sýrem a nechám znovu na chvíli zapéct, za několik minut až zezlátne sýr zezhora troubu vypnu a podávám ještě teplé.
Recept mi doporučila kamarádka, která si ho přivezla ze Slovenska.
V původní receptu by ale měl být správně sýr ovčí, s brynzou, oštiepkem apod. Kdo chce může přidat pikantní klobásu.
Přidat komentář