Autor: | Lucka |
Datum přidání | 01.08.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Moravský bochník plátky
Přírodní tvrdý sýr
baleno v ochranné atmosféře
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 16,36 g | 57,19 g | 8,77 g | 1 776,03 kJ (424 kcal) |
celkově | 98,16 g | 343,17 g | 52,63 g | 10 656,17 kJ (2545 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejprve si necháme zesklovatět na 1/2 másla najemno pokrájenou cibulku, ke které potom přidáme nasbírané hříbky (nebo směs hub, žampiony, podle dostupnosti,...) a necháme vše tak 10 minut podusit. Pak přidáme omytou a okapanou kulatozrnnou rýži a vše necháme "obalit". Poznáme to podle praskavého zvuku - v tu chvíli přilijeme víno a necháve vyvařit. Po naběračkách přiléváme vývar a vždy po vydušení opatrně přidáme další - trvá to asi 20 minutek. Ke konci přidáme i zbytek másla smíchaný se sýrem, bylinkami a vše lehce dosolíme. Necháme ještě nasáknout rýži, aby vzniklo rizoto a vyvařil se případný zbytek vývaru (alespoň 5 minut). Poté je rizoto hotové a můžeme podávat. Na vrch můžeme posypat strouhaným sýrem.
Nechala bych se pozvat. Tak alespoň zkusím sama a potvrdím.
Určitě doporučuji, sice ze začátku trvalo, než jsem to dopilovala k dokonalosti, ale po pár nezdařených pokusech je rizotko jedno nejoblíbenějších;-)
Přidat komentář