Autor: | Lucka |
Datum přidání | 24.07.2012 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Cizrna Horeca
Luštěnina cizrna
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Bohemia Nesolené arašídy
Arašídy loupané, pražené
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 18,40 g | 19,68 g | 29,05 g | 1 732,65 kJ (414 kcal) |
celkově | 73,59 g | 78,73 g | 116,19 g | 6 930,60 kJ (1655 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Předem si uvaříme trochu cizrny doměkka nebo lze použít koupenou přímo ke konzumaci a smícháme jí pokud možno s nesolenými arašídy, dáme do mixéru a mixujeme do jemně hrubé až jemné pasty (jak má kdo rád, můžete nechat "kousky").Rozmixovanou pomazánku osolíme a přidáme k ní asi lžíci povoleného másla a lžíci medu, pořádně promícháme a necháme uležet v lednici. Poté podáváme - já na chléb a dozdobila jsem petrželkou.
Ještě chci zkusit namíchat jiné druhy ořechů, např. vlašské nebo s mandlemi.
Bohužel mi to moc nedrželo pohromadě, asi to chce víc másla.
Přidat komentář