Autor: | Lucka |
Datum přidání | 01.10.2011 |
Druh receptu | Večeře, Oběd |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Omytý baklažán si nakrájím na kolečka, ty osolím a nechám odležet, aby vytekla přebytečná voda. Mezitím si připravím marinádu z balzamikového octa, já ředím ještě s jablečným octem, kvalitní olivový olej, nakapu citronku, osolím a promíchám, baklažán si v lednici pak nechávám uležet alespoň hodinu v lednici, nakonec k němu navrch dám čerstvé bylinky - v celku, petržel, bazalku, libeček a uzavřu. Na gril, příp. grilovací pánev si potom dám naložené baklažány, na které pokládám plátek citronu, předtím je ještě zlehka posypu (zapráším) grilovacím kořením, ale opravdu jen málo, protože citron jej ještě dochutí, pak už jen nechám pořádně z obou stran opéct a rovnou servíruji.
Přidat komentář