Autor: | Lucka |
Datum přidání | 25.07.2012 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Staročech Světlé výčepní pivo
Pivo výčepní světlé
Staročech Světlé výčepní pivo
Pivo výčepní světlé
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5 651,03 g | 36 555,65 g | 765,75 g | 750 726,80 kJ (179299 kcal) |
celkově | 11 302,05 g | 73 111,30 g | 1 531,50 g | 1 501 453,60 kJ (358599 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdřív jsem si připravila těsto, smíchala jsem mouku s droždím, cukrem a vlažnou vodou a nechala vzejít kvásek, pak jsem přidala jen mírně ohřáté pivo, sůl a kmín a nechala ještě asi půl hodinku nakynout. Těsto pak dáme do připravené formy nebo na plech, můžeme potřít ještě vajíčkem, ale já nedělala. Pekla jsem nejdřív na hodně vysokou teplotu (maximum) zhruba 30-35minut a potom ztlumila a nechala dopéct asi hodinku a půl. Před a během pečení jsem bagetu potírala jen octovou vodou.*Obr. 1 je těsto před nakynutím, 2. po nakynutí a 3. je již upečená bagetka.Pokud si odvážíte větší množství surovin, lze bez problému upéct celý bochník chleba
I když pivo nepiju často, tenhle recept chutnal i nepivařům:)
K bagetce jsem udělala domácí bylinkové máslo, doporučuji - nemělo to vůbec chybu.
Přidat komentář