Autor: | Lucka |
Datum přidání | 11.09.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,62 g | 41,90 g | 4,77 g | 1 013,38 kJ (242 kcal) |
celkově | 33,12 g | 209,51 g | 23,85 g | 5 066,88 kJ (1210 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Začnu tím, že si pokrájenou cibulku orestuju na kvalitní másle (používám to BIO) na pánvi dozlatova, potom až přidávám rýži a nechává se jakoby rozvařit, přeleji vše vývarem a nechám a jakmile se vsákne, opět doleju a takto několikrát opakuji, dokud rýže vše nenasákne do sebe, potom jí osolím a přidám trošíčku šafránu-pozor opravdová špetička zabarví krásně celé rizoto. Promíchám a přidám bylinky a koření a případně ještě dochutím, nechám prohřát a servíruji s uvařenými vajce natvrdo. Celé to pak lahodí i oku:-)
Pravděpodobně co nejdříve vyzkouším, na oko to opravdu lahodí a určitě to bude i stejně dobře chutnat.
Výborné to tedy bylo! Moc, vše se dá i snadno sehnat (na rýži doporučuji Alberta), jen s tím šafránem trošku šetřím:-D
Přidat komentář