Autor: | Lucka |
Datum přidání | 28.03.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 15,60 g | 826,04 g | 10,92 g | 816,25 kJ (195 kcal) |
celkově | 31,20 g | 1 652,09 g | 21,84 g | 1 632,50 kJ (390 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na pánvi si rozpálíme kvalitní slunečnicový olej nebo máslo a osmahneme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené a osolené kousky masa - dala jsem krůtí stehenní, ale pokud máte dobré libové vepřové, můžete dát i to (prsní jsou obvykle suché). Necháme společně zarestovat a potom přidáme sůl, pepř, vegetu a 1/2 kelímku husté smetany, promícháme a nakonec přidáme plechovku červených fazolí (můžete i v tomatové omáčce) a společně dusíme do změknutí. Mělo by to vytvořit hustší !mazlavější" směs. My podávali s tmavým pečivem nebo s bramborovými plackami.
Pro ostré jazýčky můžete přidat špetku chilli.
Přidat komentář