Autor: | Lucka |
Datum přidání | 09.01.2013 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Farina Senza Glutine Kukuřičná mouka
Kukuřičná mouka, bezlepková, BIO.
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,55 g | 48,65 g | 30,83 g | 2 109,78 kJ (504 kcal) |
celkově | 68,36 g | 389,18 g | 246,64 g | 16 878,24 kJ (4031 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Aby se bábovka dobře povedla a vyklopila, tak nejprve třeme cukr, tuk a žloutky, pak střídavě přidáme kokos a ořechy, vlažné mléko, mouky (smíchané) s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dohladka vymícháme, aby nebyly hrudky a hmotu dáme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme zvolna v mírně vyhřáté troubě zhruba 45 minut. Bábovku je třeba hlídat špejlí, hotovou pocukrujeme a podáváme.
Kdo má rád, může polít domácí polevou.
Já dělám podle https://www.pomodo.cz/ a nemá chybu. Radka
Přidat komentář