Autor: | neznámý |
Datum přidání | 01.04.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 12 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 10,00 g | 55,02 g | 9,18 g | 1 449,41 kJ (346 kcal) |
celkově | 120,04 g | 660,23 g | 110,20 g | 17 392,93 kJ (4154 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jako první si nastrouháme do větší misky očištěnou mrkev. Ovesné vločky v robotu nasekáme na jemnou mouku a přesypeme k mrkvi. Dále přidáme skořici, olej, špaldovou mouku, podle chuti rozinky a vlašské oříšky. Obilné mléko, vejce a cukr dobře vyšleháme a vlijeme do misky. Mícháme tak dlouho, dokud není těsto vláčné. Je-li potřeba, přidáme ještě trochu mléka (vody) nebo podle potřeby můžeme zahustit i moukou. Hotové těsto nalijeme do bábovkové formy, kterou jsme pečlivě vymazali máslem a vysypali moukou. Bábovku vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů, překryjeme pečícím papírem a pečeme asi hodinu. Bábovka je hotová, pokud se po vpíchnutí špejlí nepřilepilo těsto. Uvedené množství je na jednu formu.
Do těsta můžeme přidat několik kapek pomerančové šťávy, moučník tak krásně provoní.
Prosíííím, není tato bábovka SUCHÁ??? Všechny většinou jsou, tak už se mi nechce pouštět do další, pokud předem nevím. Díky.
Já jím bábovky nejraději k čaji, jen tak si sednout a přikusovat. Tak zkus zaexperimentovat a dej si tam víc oleje a něčeho tekutého uber. Já to dělám hodně často, že si recepty upravuju, něco přidám (třeba čokoládu) a nebo něco uberu.
Bábovka je naprosto skvělá. Osobně jsem dala půl hrnku oleje a trochu méně mléka, aby byla vláčná. Dělala jsem jak bábovku, tak řezy na plech, které nám vyhovují víc a pečou se kratší dobu. Vůbec není poznat, že je to z vloček.
Přidat komentář