Autor: | neznámý |
Datum přidání | 23.07.2010 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Hostětínský mošt Jablko & Zázvor Bio
Ovocný osvěžující nápoj bez chemické konzervace, pasterovaný.
Skořicový cukr
Cukr bílý krupice s přísadou skořice.
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,79 g | 35,80 g | 13,07 g | 1 139,70 kJ (272 kcal) |
celkově | 37,90 g | 357,97 g | 130,67 g | 11 397,00 kJ (2722 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mouku smícháme s vajíčkem, špetkou solí a olivovým olejem, přidáme na kousky nakrájené máslo pokojové teploty a začínáme pomalu zpracovávat těsto, do kterého přiléváme po troškách mléko, dokud se nám nevytvoří vláčné těsto. Těsto necháme odležet asi hodinu v chladu. Na pomoučněném vále vyválíme placku a pomažeme rozehřátým máslem. Jablka omyjeme, zbavíme jádřince a nastrouháme v robotu na menší kolečka. Těsto posypeme jablky, skořicovým cukrem a rozinkami, srolujeme do šišky a pečeme v předehřáté troubě 195°C asi 20 minut na pečícím papíru. Poté štrúdl vyndáme z trouby, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct ještě na 10 minut.
Výborné! Rychle hotové a s těstem se pěkně pracovalo..:)
vynikající křupavý štrůdl,který jsem jako diabetik,nemusela jsem použít žádné sladidlo,jen 2jablíčka,rozinky,mandle a skořici,hlavně je v těstě i poměrně málo tuku,což je také vynikající,jen se musím naučit být zrušnější,neb se mi těsto trhalo,takže štrůdl byl trochu nevzhledný :-)ale jinak mńamka :-)
Vyzkouším...
Je opravdu vynikající
moc moc dobry, akorat se mi zdalo, ze je toho masla ponekud vice, tak jsem pulku nahradila 3 lzicemi jogurtu a taky se moc povedl
Přidat komentář