Autor: | neznámý |
Datum přidání | 15.09.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
25 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 1 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Do robotu s metlou nasypeme špaldovou a pohankovou mouku. Přidáme vlašské oříšky, rozinky, 1 nahrubo nastrouhané jablko, skořici, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Přilijeme olivový olej a během míchání těsta pomalu vléváme rostlinné mléko (můžeme nahradit vodou nebo mlékem kravským) dokud se nám nevytvoří požadovaná hustota těsta. Těsto by mělo mít středně řídkou hustotu. Dobře promíchané těsto přelijeme do předem máslem vymazané a moukou vysypané formy. Posypeme druhým na hrubo nastrouhaným jablkem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme na 200 stupňů asi 30 minut. Krém na přelití moučníku: Na dno hrníčku si nasypeme pudingový prášek, přilijeme pár lžic vody a rozpustíme. V hrnci za stálého míchání rozpustíme ve vodě sezamelu, třtinový cukr a plátek másla. Přilijeme rozmíchaný puding a za stálého míchání přivedeme k varu. Krém případně doředíme vodou nebo ještě zahustíme pudingovým práškem. Jakmile krém stáhneme z ohně vmícháme citrónovou šťávou. Jak kdo má rád může přidat na sladivosti nebo více okyselit. Uvedené množství je na jeden moučník na menší formu.
Přidat komentář