Autor: | neznámý |
Datum přidání | 03.04.2011 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
50 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Edelbitter 85%
BIO hořká čokoláda 85% kakaa.
Tesco Finest Ecuadorian 74% Dark Chocolate
Hořká čokoláda. Kakaová sušina nejméně 74%.
Pomerančová šťáva
Pomerančová šťáva z koncentrátu. Podíl ovocné složky 100 %.…
Želatina v prášku
Želatina v prášku, kuchyňská čirá
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Jahody zahradní
Odrůda - Fortuna
Jahody balené
Jakost: I
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 11,25 g | 24,31 g | 34,16 g | 1 768,67 kJ (422 kcal) |
celkově | 112,54 g | 243,09 g | 341,62 g | 17 686,68 kJ (4224 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do misky rozklepneme vajíčka, smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny. Přimícháme ostatní suroviny a zpracujeme v hladké těsto. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Pečeme v troubě na 200 stupňů. Vychladlý korpus ponecháme ve formě a potřeme maskarpone, který jsme ještě před tím s míchali s cukrem. Na vrstvu s maskarpone rovnoměrně rozmístíme jahody a zalijeme čirým želé. Žele uvaříme podle návodu na obalu, můžeme do něho přimíchat i trochu jahodové šťávy z kompotu, získáme tak narůžovělou barvu. Takto hotový dort dáme alespoň na dvě hodiny do ledničky.
Mascarpone je krémový čerstvý sýr bílé barvy, jehož základní surovinou je smetana.Mascarpone se dá koupit ve specializovaným obchodě nebo si ho můžete doma vyrobit. 1 litr smetany ohřejete přibližně na 90°C, přidáte 5 ml kyseliny citrónové nebo stejné množství citrónové šťávy a pomalu mícháte dokud se smetana nesrazí. Směs zabalte do utěrky a nechejte odkapat.Místo maskarpone lze použít i tvarohový krém. Důkladně promícháte tvaroh, zakysanou smetanu a vanilkový cukr.
Skutečně vynikající dort, sladký tak akorát, mňam.
Přidat komentář