Autor: | Viťa |
Datum přidání | 03.03.2013 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Bílý jogurt z Valašska
mléčný produkt
Jogurt bílý Boni
Jogurt bílý
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Pavlides fruit
Broskve půlené v mírně sladkém nálevu. Zpracované ovoce. Kompot.
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Do mísy si nasypeme mouku, přidáme mandle, kypřící prášek a špetku soli.V další míse smícháme smetanu, jogurt, sirup, olej a vejce a dobře promícháme.Potom sypké a tekuté směsi smícháme dohromady.Připravíme si koláčovou formu, kterou si pořádně vymažeme a vysypeme hrubou moukou.Těsto nalijeme do formy, na těsto naskládáme nakrájené ovoce, posypeme skořicí a uděláme si drobenku z másla a hrubé špaldové mouky a posypeme jim koláč a dáme péct.Pečeme na 150°C - 160°C asi 30-35 minut.
Tak postup, není tedy moc přesný, tak aby z toho vzniklo těsto, které by se dalo lít. Musela jsme přidat vejce i smetanu,pak už z té tuhé hmoty se stalo trochu řidší těsto,tak už to pak šlo. Broskve zradily, zkysly mi. Použila jsme jablko a také je to s tím moc dobré. Agávový sirup nemám,dala jsem javorový a taky dobrý. Na drobenku jsem se vykašlala a stačí to takhle úplně v pohodě. Chuťově je moc dobrý :-)
Přidat komentář