Autor: | Viťa |
Datum přidání | 12.03.2013 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Slunečnice loupaná Poex
Olejnatá semena
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 10,39 g | 52,91 g | 2,89 g | 1 177,88 kJ (281 kcal) |
celkově | 103,86 g | 529,06 g | 28,88 g | 11 778,75 kJ (2813 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do mísy nasypeme oba druhy mouky, sušené droždí, sůl, kmín, tymián a semínka. Směs promícháme a přidáme vodu, pokud by byla směs moc tuhá, můžeme přidat ještě trošku vody. Těsto necháme 12 hodin kynout v míse, kterou přikryjeme utěrkou. Po 12-ti hodinách těsto propracujeme na pomoučené pracovní ploše a vrátíme zpátky do mísy. Necháme ještě asi 2 hodiny kynout. Takto vykynuté těsto dáme do mísy s víkem. Troubu vyhřejeme na 230°C a dáme péct přikryté na 30 minut. Potom sundáme víko a pečeme ještě 10-15 minut, aby se vytvořila pěkná kůrka.
Hlavně sundat váko. Bez akrylamidů by to nebylo ono. Tvoří se od 120 st.Celsia a s vyšší teplotou progrsívně.
A jak si jinak doma upéct chleba? Chleba už delší dobu nekupuji a dělám si doma vlastní stejným způsobem.
Přidat komentář