Autor: | neznámý |
Datum přidání | 02.08.2010 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 80 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Povidla s meruňkami Poiret
Povidla bez přidaného cukru a chemických látek. Pro získání 100g…
Povidla - se švestkami Poiret
Povidla bez přidaného cukru a chemických látek. Pro získání 100g…
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,59 g | 42,52 g | 13,63 g | 1 273,00 kJ (304 kcal) |
celkově | 35,91 g | 425,24 g | 136,33 g | 12 730,04 kJ (3040 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Všechny ingredience smícháme a zaděláme těsto, které necháme asi hodinu odpočinout. Z těsta vyválíme placku a nakrájíme čtverce o velikosti asi 10x10 cm, doprostřed dáme náplň a vytvarujeme trojúhelníčky. Kraje důkladně pomačkáme, aby nám z nich během pečení nevytekla náplň. Hotové šátečky potřeme rozkvedlaným vajíčkem. Pečeme na pečícím papíru v předehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova.
Přidat komentář