Autor: | neznámý |
Datum přidání | 06.09.2010 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 90 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | 50 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 4,86 g | 42,14 g | 6,26 g | 1 009,60 kJ (241 kcal) |
celkově | 38,85 g | 337,10 g | 50,06 g | 8 076,80 kJ (1929 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Dno potřeme vrstvou másla, posypeme hnědým cukrem a hrstkou sekaných ořechů. 1 hrušku rozmixujeme se 2 lžícemi vody na kaši a přelijeme do mísy. Mouky s práškem do pečiva prosejeme na hruškovou kaši, přidáme cukr, mléko, med, skořici a vařečkou či rukama promícháme. Další 2 hrušky nakrájíme na kostičky a přidáme do těsta, zlehka dále vmícháme i ušlehané bílky. Poslední hrušku nakrájíme na slabé plátky a vyložíme jí dno dortové formy. Navrch nalijeme těsto a dáme péct do vyhřáté trouby na 150 °C asi na 1 hodinu. Hotový koláč necháme asi 10 min zchladnout ve formě. Potom opatrně vyklopíme, necháme zcela vychladnout a podáváme.
Výborný je ještě vlahý s kopečkem bílého jogurtu, zakysané smetany nebo vanilkové zmrzliny.
vyzkoušela jsem a je opravdu moc dobrý.Doporučuji s bílým jogurtem, který tomu dodá něco vyjímečného. Děkuji za recept, určitě upeču znovu. říkám si jaká by byla kombinace hrušek a rebarbory ?
To musí být dobrota. Jsem velkej pekař a určitě vyzkouším.
Vyzkoušela jsem, je to výborné. Měla jsem jen 2 hrušky, nahradila jsem jablky, je to také dobré.
Výborný, pekla jsem několikrát! S jogurtem ještě větší lahoda, doporučuju!!!
Přidat komentář