Autor: | neznámý |
Datum přidání | 14.03.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Skořicový cukr
Cukr bílý krupice s přísadou skořice.
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Slunečnice loupaná Poex
Olejnatá semena
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,44 g | 52,10 g | 12,92 g | 1 451,51 kJ (347 kcal) |
celkově | 64,41 g | 521,04 g | 129,20 g | 14 515,14 kJ (3467 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Menší zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Jablka omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky. Jednotlivé plátky jablek vyskládáme vedle sebe na dno tak, aby nebylo vidět. Jablka posypeme skořicovým cukrem. V misce si smícháním mouky, cukru, vajíčka, kypřícího prášku, olivového oleje, rozinek, kokosu, slunečnicových semínek, rozinek a vody vytvoříme těsto. Dobře promíchaným těstem přelijeme jablka. Na vrch vyskládáme několik plátků jablek a posypeme kukuřičnou strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20-25 minut. Uvedené množství je na formu malých rozměrů.
Přidat komentář