Autor: | neznámý |
Datum přidání | 09.04.2011 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 75 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
200g kukuřičné mouky
Farina Senza Glutine Kukuřičná mouka
Kukuřičná mouka, bezlepková, BIO.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,75 g | 44,05 g | 12,58 g | 1 332,15 kJ (318 kcal) |
celkově | 70,00 g | 352,41 g | 100,64 g | 10 657,18 kJ (2545 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Vejce smícháme s cukrem a šlehačkou, poté přisypeme mouky a důkladně promícháme. Těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho přimícháme kakao. Formu na bábovku pečlivě vymažeme máslem a vysypeme špaldovou moukou. Postupně pomocí lžíce vrstvíme nejprve světlé těsto, poté tmavé těsto a zakončíme světlým. Bábovku vkládáme do středně vyhřáté trouby, pečeme podle formy přibližně hodinu a čtvrt.
Do těsta můžeme zakápnout trochu aromatického citrónového oleje nebo přidat nastrouhanou chemicky neošetřenou citrónovou kůru.
Bábovka je výborná, velice jemné chuti a to zřejmě zásluhou kukuřičné mouky. děkuji za recept.
Mohu se zeptat, zda špaldová mouka může být celozrnná?
Zkoušela jsem a na mě je moc suchá
Přestože jsem do těsta nastrouhala jablko na zvláčnění, byla bábovka suchá a tak nějak bez chuti. Manžel si pochutnal, já moc ne.
Já jsem si pochutnala, nepřišlo mi ani že by byla suchá, asi díky té šlehačce, ráda znovu udělám.
Přidat komentář