Autor: | neznámý |
Datum přidání | 30.10.2011 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Kokos sušený strouhaný Dr. Ensa
Kokos sušený jemně strouhaný
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 10,96 g | 70,93 g | 36,79 g | 2 732,04 kJ (653 kcal) |
celkově | 87,71 g | 567,45 g | 294,35 g | 21 856,31 kJ (5220 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jelikož je těsto poměrně rychle namíchané, začneme tím, že si nejdříve zapneme troubu. V robotu si nasekáme švestky s ovesnými vločkami na menší kousky. Přidáme špaldovou mouku, třtinový cukr, kokos, olivový olej a kypřící prášek do perníku. Vlašské ořechy nasekáme nožem na čtvrtky i menší kousky a společně s vodou vmícháme do těsta. Těsto by mělo mít hustší kašovitou konzistenci. Pekáček vymažeme máslem, vysypeme moukou a rovnoměrně rozprostřeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě asi na 170 stupňů přibližně půl hodiny. Ještě horké právě vyndané z trouby pomažeme marmeládou a posypeme vločkami z mandlí.Uvedené množství je na pekáček menších rozměrů.
Dělala jsem a jsem spokojená. Chutná manželovi i kamarádce. Jen jsem vynechala kokos, ten nemusíme.
Přidat komentář