Autor: | neznámý |
Datum přidání | 29.06.2012 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 7 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Náplň:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,99 g | 57,39 g | 12,85 g | 1 521,49 kJ (363 kcal) |
celkově | 41,92 g | 401,71 g | 89,94 g | 10 650,40 kJ (2544 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve si v hrníčku namočíme do vody rozinky. Poté si v misce smícháme obě mouky se špetkou soli a třtinovým cukrem. Dále vlijeme rozpuštěné máslo, ale ne všechno - necháme si na dně na potření celého štrúdlu. K mouce pomalu vléváme teplou vodu a vytvoříme nelepivé těsto. Zadělané těsto necháme chvíli odpočinout. Mezitím si oloupeme jablka, zbavíme je jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle. Z těsta si vyválíme placku, ne příliš tenkou. S těstem se pracuje trochu jinak, než když je z bílé mouky. Placku posypeme strouhankou, jablky, skořicí, rozinkami a oříšky. Zavinovaný štrúdl přendáme na máslem vymazaný plech. Potřeme máslem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 40 minut, záleží na typu trouby.
Přidat komentář