Autor: | neznámý |
Datum přidání | 06.10.2013 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Bílý jogurt z Valašska
mléčný produkt
Jogurt bílý Boni
Jogurt bílý
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
Farina Senza Glutine Kukuřičná mouka
Kukuřičná mouka, bezlepková, BIO.
Lískové ořechy
Skořápkové plody loupané
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,67 g | 50,54 g | 17,46 g | 1 612,04 kJ (385 kcal) |
celkově | 56,70 g | 505,45 g | 174,56 g | 16 120,43 kJ (3850 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Troubu předehřejeme na 180°C a můžeme začít připravovat bábovkové těsto. Vše smícháme. Pokud máme robota s metlou, dáme mu přednost před ručním mícháním. Těsto bude lépe našlehané a propracované. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy. Po 45 minutách pečení můžeme bábovku vyklápět z formy. Jestliže jsme formu vymazali důkladně, bábovka vypadne sama. Pokud se přeci jenom někde přichytne, namočíme utěrku do studené vody a přiložíme na formu. Pára se srazí a tento proces uvolní přichycené těsto. Upečenou bábovku necháme vychladnout a poté můžeme podávat.
Přidat komentář