Autor: | neznámý |
Datum přidání | 21.03.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 60 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Lněné semínko
Olejnatá semena
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,24 g | 48,13 g | 20,83 g | 1 709,41 kJ (408 kcal) |
celkově | 28,96 g | 192,51 g | 83,30 g | 6 837,65 kJ (1633 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do vody dáme vařit sl. a mleté lněné semínko a vaříme asi 3min. Dáme do mísy, přidáme sirup a šleháme 5min.(důležité je dobré vyšlehání).Vešleháme máslo(olej) a postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy. Těsto by mělo být trochu řidší. Vlijeme do vymazané a moukou vsypané formy a dáme péct asi 45min. Upečený můžeme "pocukrovat" sušeným ovesným mlékem nebo polít čokoládou a dozdobit ořechy či kokosem.
inspirace z literatury
Pro vylepšení lze přidat 1čl perníkového koření a sušené ovoce(rozinky,kand.pomeranč.kúru,slunečnicové semínka v karobu ap.).
Přidat komentář