Autor: | neznámý |
Datum přidání | 19.09.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
60 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 1 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Datle bez jader
Datle sušené
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
V misce si promícháme obě mouky, uprostřed vytvoříme důlek do něhož nadrobíme droždí, posypeme třtinovým cukrem a zalijeme 50 ml vlažné vody. Necháme asi 20 minut odpočnout. Mezitím si jablka zbavíme jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle. Jablka smícháme s rozinkami, medem a skořicí. Z plátku másla a hladké mouky vytvoříme drobení, hmotu třeme mezi prsty tak dlouho, dokud se nám nevytvoří malé žmolky. Ke vzešlému kvásku přidáme olej, 250ml cca vlažné vody (či rostlinného mléka), na jemno nasekané datle a uhněteme. Dobře propracované těsto rozprostřeme na máslem vymazané a moukou vysypané formy a rovnoměrně rozprostřeme do krajů. Po půl hodinovém kynutí je-li už těsto krásně vzešlé posypeme namletými oříšky a jablkovou směsí (pozor nejde moc roztírat, těsto je po kynutí řidší konzistence).Vrch koláče posypeme drobenkou.Pečeme zhruba půl hodiny v předehřáté troubě na 200 stupňů.
Přidat komentář