Autor: | neznámý |
Datum přidání | 13.10.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 1 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Bílý jogurt z Valašska
mléčný produkt
Jogurt bílý Boni
Jogurt bílý
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Farina Senza Glutine Kukuřičná mouka
Kukuřičná mouka, bezlepková, BIO.
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Z mouky, másla, jogurtu, soli a prášku do pečiva vypracujeme na váletěsto. Těsto necháme 2 hodiny nebo přes noc v lednici, zabalené ve folii. Hrozinky namočíme a vlašské ořechy nasekáme. Odpočaté těsto rozdělíme na 3 díly a vyválíme placku, kterou posypeme umletým mákem, množství podle chuti. Potom poklademe jablky nastrouhanými na plátky. Nepatrně posypeme třtinovým cukrem podle kyselosti jablek, sladká ani nemusíme. Dále posypeme hrozinkami a ořechy a nakonec lehce poprášíme karobem, komu nechutná, může použít skořici, nebo obojí.Placku zabalíme, vložíme na máslem, nebo pečícím papírem vyložený plech. Závin potřeme celým vajíčkem a pečeme cca na 170 st. C.
Přidat komentář