Autor: | neznámý |
Datum přidání | 31.12.2012 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
40 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 1 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Mák mletý 100 %
Olejnatá semena loupaná.
Farina Senza Glutine Kukuřičná mouka
Kukuřičná mouka, bezlepková, BIO.
Lískové ořechy
Skořápkové plody loupané
Do misky nasypeme odvážené množství mouky a třtinového cukru. Přidáme kypřící prášek, citrónovou kůru a nastrouhané máslo. Do těsta po malých částech vléváme vodu, dokud nevytvoříme vláčné středně tuhé těsto. Dále si připravíme makovou náplň. Do malého hrnce nasypeme umletý mák, osladíme medem, přidáme vodu a krátce povaříme, asi necelé 2 minutky. Do odstavené náplně ještě vmícháme šťávu z citrónu. Tímto je náplň hotová. Drobenku si vyrobíme pomoci 1 vrchovaté lžíce špaldové mouky, 1 lžičky třtinového cukru a trochou másla. Mezi prsty mneme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří žmolky. Těsto z misky vyklopíme do pečícím papírem vyložené formy na koláč a pomocí válečku rozválíme až ke krajům. Prsty vytvoříme vyšší okraje koláče. Nyní už jen rozetřeme makovou náplň, posypeme nasekanými lískovými oříšky a drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 35-40 minut.
Přidat komentář