Autor: | neznámý |
Datum přidání | 23.09.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | 60 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
V tlustostěné pánvi (já mám nerez Wok s tl. dnem) nebo hrnci orestuji na ol. oleji cibuli tak, aby byla nahnědlá a nasládlá. Spolu s cibulí restuji nakrájenou petržel, což je tak 5-8 min. Pak přidám česnek a ještě 3 min opékám, pak zakápnu sojovkou Shoya (neobsahuje glutamát) a přidám konzervu tuňáka. (Je důležité, aby byla kvalitní, aby vynikla chuť ryby, já mám ověřenu jednu značku, je z oblasti lovu Ekvádor, nerozpadá se na drť a je výborná. Asi nemohu jmenovat, aby to nebylo komerční sdělení: )) To už sundám z plotny a maso jen prohřeji. V průběhu restování si uvařím špagety. Když mám hotovo, v malém tlustostěném hrnci si ještě opražím nasucho (cca 2 min) semínka a zamíchám do směsi. (záleží na Vaší chuti, určitě obměňujte typy semínek, až zjistíte, které Vám nejvíc vyhovují.) Špagety a směs lehce promíchám a je to. Příprava netrvá dlouho a je to výborné jako oběd či večeře.
Mám dvě malé děti, žádný čas a proto všechny recepty musejí být do půl hodiny hotové. Používám takové suroviny, aby je mohly jíst děti od 2 let.
U tohoto receptu je důležité, aby byly suroviny kvalitní, jinak nevynikne chuť jednotlivých složek. Obměna: vynechám semínka, sojovku a petržel a místo toho dám kápii - odlehčená verze : ) Dobrou chuť.
Ne, nebojte se, česnek restováním přijde o svoji palčivost a je příjemně nasládlý (jako např. cibule). A pokud jde o množství, tento recept neobsahuje mnoho ingrediencí, takže se tam 10 stroužků lehce ztratí. Ale dobře, pokud jinak nedáte, dejte stroužky menší : )
10 stroužků česneku na dvě porce? Není to nějak moc? :)
Přidat komentář