Autor: | veselaka@ |
Datum přidání | 08.09.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | 90 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Špagety bezvaječné těstoviny
Těstoviny bezvaječné sušené.
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Concentrato di Pomodoro
Rajčatová pasta. Sterilováno
Rajčatový protlak albert Quality
Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
Špagety – Quinoa s kukuřicí a rýží
Bezlepkové, BIO.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 37,88 g | 69,37 g | 8,83 g | 2 099,49 kJ (501 kcal) |
celkově | 227,30 g | 416,24 g | 52,98 g | 12 596,92 kJ (3009 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do vroucí vody dáme vařit špagety a přidáme 1/3 lžíce olivového oleje. Mezitím dáme na velkou pánev zbytek olivového oleje a dáme restovat mleté maso. Na drobno nasekáme česnek a přidáme k masu. Pokrájíme na drobné kousky nebo na hrubo nastrouháme cuketu. Když je maso zatáhlé a téměř hotové, přidáme cuketu a po chvilce přidáme oregano. Promícháme a přidáme protlak, necháme prohřát a lehce zredukovat a odstavíme. Scedíme špagety a vmícháme je do připravené směsi. Podáváme se strouhaným sýrem. Cuketu používáme mladou - nemá semínka k vydlabání a také není třeba odstraňovat voda. Navíc je velmi chutná. Sůl nepřidáváme do vody ani dále nedosolujeme, neboť veškeré suroviny obsahují soli dostatek.
Přidat komentář