Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E446 - Sukcistearin

Skóre škodlivosti: 2

Zařazeno do skupiny:
Nosiče a rozpouštědla

Nepovolené v EU

Zdroje informací

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Charakteristika

Viskózní lepkavá kapalina.

Použití

Sukcistearin lze najít ve ztužených tucích a jedlých olejích přidávaných do dortů, náplní, jemného pečiva a polev za účelem zvýšení jejich měkkosti a jemnosti.

Výroba

Vzniká jako výsledek reakce anhydritu kyseliny jantarové, plně hydrogenovaného rostlinného oleje a propylenglykolu.

Nežádoucí účinky

Látka pravděpodobně nemá nežádoucí účinky.

Doplňující informace

V České republice (celé EU) je jako přídatná látka v potravinářství zakázána. V USA je sice povolena, avšak téměř se nepoužívá.


Potraviny obsahující toto éčko

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Lyofilizované jahody

Rodiče, sportovce i zájemce o zdravý životní styl by mohl zaujmout test…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?