Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E468 - Kroskarmelóza

Skóre škodlivosti: 1

Zařazeno do skupiny:
Stabilizátory

Zdroje informací

Croscarmellose sodium - Wikipedia, the free encyclopedia [ web ]

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

Charakteristika

Vnitřně zesíťovaná sodná sůl karboxymethylcelulózy (E466).

Použití

Kroskarmelóza byla vyvinuta pro farmaceutický průmysl, výrobu sladidel a vitamínových tablet. Poprvé byla použita jako stabilizátor v krmivech pro koně.

Výroba

Připravuje se chemickým způsobem z celulózy.

Nežádoucí účinky

Nejsou známy žádné její nežádoucí účinky.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) je jako přídatná látka do potravin povolena. V USA je použití také povoleno.


Potraviny obsahující toto éčko

Nejnovější články

Budou Vánoce dražší?

Ceny surovin na vánoční cukroví dosti podražily. Třeba to bude mít i pozitivní…

Hodnocení výživové politiky

NOURISHING policy index - Hodnocení výživové politiky z hlediska veřejného…

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?