Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E468 - Kroskarmelóza

Skóre škodlivosti: 1

Zařazeno do skupiny:
Stabilizátory

Zdroje informací

Croscarmellose sodium - Wikipedia, the free encyclopedia [ web ]

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

Charakteristika

Vnitřně zesíťovaná sodná sůl karboxymethylcelulózy (E466).

Použití

Kroskarmelóza byla vyvinuta pro farmaceutický průmysl, výrobu sladidel a vitamínových tablet. Poprvé byla použita jako stabilizátor v krmivech pro koně.

Výroba

Připravuje se chemickým způsobem z celulózy.

Nežádoucí účinky

Nejsou známy žádné její nežádoucí účinky.

Doplňující informace

V ČR (celé EU) je jako přídatná látka do potravin povolena. V USA je použití také povoleno.


Potraviny obsahující toto éčko

Nejnovější články

ČRo- Hradec Králové - Abeceda zdraví

Každý díl Abecedy zdraví přináší inspiraci, jak udělat malý krok ke zdravějšímu…

Jarní detox: Očista těla nebo chytrý marketingový tah?

Jarní detox – zázračné řešení nebo marketingový tah? Téma „jarního detoxu“ se v…

10 let systému Nutrivigilance

Máte zdravotní obtíže (neinfekčního charakteru) po konzumaci potravin? TUTO…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?