Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

E484 - Stearylcitrát

Skóre škodlivosti: 2

Zařazeno do skupiny:
Antioxidanty

Nepovolené v EU

Zdroje informací

A consumer's dictionary of food additives [ kniha ]

Víme, co jíme ?, Dr. Tereza Vrbová [ kniha ]

Stearyl Citrate, JEFCA [ kniha ]

Charakteristika

Mastná pevná látka krémové barvy.

Použití

Jde o chemickou sloučeninu, která pohlcuje nežádoucí stopová množství kovů v potravinách a funguje jako antioxidant zabraňující žluknutí margarínů.

Výroba

Připravuje se esterifikací kyseliny citrónové 1-oktadekanolem.

Nežádoucí účinky

Nejsou známy nežádoucí účinky.

Doplňující informace

Může se vyrábět ze živočišných tuků. Přestože nejsou známy žádné negativní účinky této látky, je její užívání v potravinách v ČR (celé EU) zakázáno. V USA je naproti tomu látka povolena.


Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Lyofilizované jahody

Rodiče, sportovce i zájemce o zdravý životní styl by mohl zaujmout test…
Novinky, akce, recepty a mnoho dalšího
pravidelně ve vašem emailu
Chcete vidět jak náš newsletter vypadá?