Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pečené papriky plněné červenou čočkou
Autor: Sunriska
Datum přidání 04.08.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 velké papriky
  • 1/3 hrníčku červené čočky
  • 1 rajče
  • 3 lžíce sterilované kukuřice
  • hrst sušených nebo čerstvých hub
  • 1 stroužek česneku
  • kvalitní sýr na posypání
  • 1 lžíce olivového oleje
  • bazalka
  • pepř
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 23,39 g 48,25 g 14,99 g 1 694,74 kJ (405 kcal)
celkově 46,79 g 96,51 g 29,98 g 3 389,47 kJ (810 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si dáme vařit červenou čočku a mezitím si připravíme papriky. Podélně je rozkrojíme, odstraníme vnitřek a vložíme je do pekáčku, který jsme potřeli olivovým olejem. Uvařenou červenou čočku smícháme s nakrájeným rajčetem, kukuřicí, houbami, pokrájeným česnekem a směs podle chuti okořeníme a osolíme. Naplníme papriky - co nám ze směsi zbyde, necháme volně v pekáčku. Pečeme 30 minut při 200 °C, pokud papriky začínají na okrajích hnědnout, přikryjeme alobalem, aby se nespálily. Před koncem posypeme sýrem a necháme dojít. Podáváme s neloupanou rýží, kterou můžeme posypat mořskou řasou nebo čímkoliv zeleným ze zahrádky. 

Tipy na vylepšení

Místo červené čočky můžeme použít i kuskus. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Jakou ledničku si vybrat?

FÉR potravina se zabývá potravinami, ale je potřeba je i správně skladovat a k…

Prohřešky“ Čechů vůči zdravému stravování

Nový průzkum Barometr FOOD, prezentovaný na tiskové konferenci „(Zlo)zvyky na…

Další zajímavé recepty