Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 17.03.2013 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 25 min |
Počet porcí: | 12 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Slunečnice loupaná Poex
Olejnatá semena
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,28 g | 28,34 g | 4,97 g | 747,07 kJ (178 kcal) |
celkově | 63,39 g | 340,08 g | 59,59 g | 8 964,85 kJ (2141 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Ovesné vločky namočíme a necháme asi 2 hodiny nabobtnat. Přidáme vejce, med, prášek do pečiva, olivový olej a slunečnicová semínka. Vypracujeme tužší těsto, z něhož tvoříme malé koláčky, které naplníme džemem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Množství odpovídá cca na 1 plech.
Chuťově jsou dobré,jen trošku jsem je měla na placato :-D vynechala jsem několik ingrediencí,protože v ten den jsem neměla přístup na internet a říkala si,že si to pamatuju,no nakonec jsem zjistila,že jsem tam měla přidat prdopeč, semínka a olej,tak i tak to bylo dobré. Příště už zkusím podle úplného receptu. Bohužel, jinak i mně vyšlo řidší těsto,tak jsem sypala mouku,dokud nebyla tužší hmota,příště asi tu vodu sliju nebo ji dám míň na to namočení. Za mě recept jinak rychlovka a zdravá :-)
Tak já jsem asi trdlo, ale můžete mi prosím napsat, kolik čeho dáváte? Přišlo mi, že je třeba dát dost mouky, aby těsto bylo tužší. Koláčky se stejně trochu roztekly než jsem je stačila dát do trouby. Teď jsem je vyndala a přijdou mi poněkud gumové. Počkám až vychladnou a uvidím, jaké budou chuťově...ale tu konzistenci jsem prostě nevychytala. Poradíte prosím? :(
Nemáte za co, jsem ráda, když se někdo inspiruje mými recepty...;)
S rybízovým džemem to byla lahůdka! Díky za supr recept.
Vločky jsem namočila do vody, ještě přidala 3 lžíce třtinového cukru, zdálo by se mi to pro ostatní členy rodiny málo sladké, pro mě by to bylo asi akorát. Všichni jsme si pochutnali.
Do čeho mám ty vločky namočit? Do podmáslí, vody? A co ta pohanková mouka? Ráda bych koláčky udělala, líbí se mi, ale nevím přesně, jak:-( Děkuji.
Vločky můžete namočit jak do vody, tak i mléka...nic se tím nezkazí, stejně jako s použitou moukou o ostatními surovinami. :)
Přidat komentář