Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 10.02.2014 |
Druh receptu | Oběd |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,21 g | 65,90 g | 1,52 g | 1 292,38 kJ (309 kcal) |
celkově | 28,84 g | 263,59 g | 6,09 g | 5 169,50 kJ (1235 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Pohankovou mouku si buď koupíme nebo nejlépe si ji nameleme z pohanky čerstvou. Přidáme špetku soli a skořici a postupně vléváme vodu. Mícháme do palačinkové konzistence. Pohanka sice neobsahuje lepek, ale i přes to má výbornou pojící vlastnost. Určitě se nebojte, že vám palačinky nebudou držet pohromadě! :) Rozpálíme pánev, kterou jemně potřeme olejem (nejlépe ghee nebo kokosový olej). Naběračkou nalejeme těsto a rozprostřeme. Po propečení spodní strany otočíme. Další výhoda těchto palačinek je, že se vůbec nepřipalují. Smaží se sice o něco déle než klasické, ale nenechávejte palačinky zbytečně dlouho na pánvi, stačí jen do lehce křupavé konzistence.
Po klasických palačinkách mi bylo vždy těžko, proto jsem na ně zcela zanevřela. Od té doby, co jsem objevila tuto alternativu vím, že palačinky z mouky, mléka a vejce jsou úplné nuly! Pohankové palačinky jsou neuvěřitelně chutné, křupavé, jednoduché a zdravé! :o)
Potřete čímkoliv dle chuti. Já jsem zvolila domácí pampeliškový med.
Přidat komentář