Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 08.04.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Basic Smetana na vaření
Smetana na vaření. Tuk 12%. Tepelně ošetřeno UHT záhřevem.
Smetana 12%
Smetana 12%. Obsah tuku 12%.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Z hlávkového zelí oddělíme asi 8 velkých zelných listů a ty povaříme v osolené vodě a necháme dobře okapat. Mezitím si v jiném hrnci lehce osmahneme cibulku, vmícháme jemně nakrájené zelí ze zbytky hlávky a dusíme do měkka. Do vychladlé směsi přidáme rozšlehané vejce, smetanu, nastrouhaný sýr, koření, sůl a pepř. Zapékací misku vymažeme máslem, na dno rozložíme vrstvu zelné směsi, na ní poklademe zelné listy a další vrstvu směsi. Opakujeme ještě jednou, končíme vrstvou listů, které posypeme zbylým sýrem a polejeme zbytkem smetany. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C na cca 20 minut.Podáváme jen tak samotné nebo s brambory.
Další varianta jsou zelné závitky se směsí, které se lehce opečou na pánvi.
Přidat komentář