Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 07.10.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Cizrna Horeca
Luštěnina cizrna
Concentrato di Pomodoro
Rajčatová pasta. Sterilováno
Rajčatový protlak albert Quality
Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
Česnek v oleji s bylinkami
Česnek v oleji s bylinkami. Zpracovaná zelenina jednodruhová.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,35 g | 13,14 g | 0,82 g | 288,55 kJ (69 kcal) |
celkově | 16,71 g | 26,28 g | 1,64 g | 577,09 kJ (138 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Několik hodin předem si namočíme cizrnu a uvaříme do měkka. Cuketu řádně omyjeme a podélně rozkrojíme. Vydlabeme dužninu, kterou rovnou odebíráme na pánev. Lodičky položíme na plech s pečícím papírem. Cuketa hodně pouští vodu, takže vznikající vodu na dně postupně vyléváme. Rozehřejeme pánev a k cuketové dužnině přidáme pokrájená rajčata, protlak, česnek a dle chuti sůl. Vaříme, dokud se směs sama nezahustí odpařením vody. Poté dochutíme bazalkou a pepřem. Rozehřejeme troubu na 200°C. Na dno připravených lodiček vsypeme cizrnu, kterou zalijeme rajčatovou směsí. Dáme péct cca na 30 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Dostali jsme velkou cuketu, potřebovala rychle sdělat a zrovna jsem narazila na tento jednoduchý receptík, se kterým se ráda podělím. :)
Samozřejmě na vrch patří sýr. Který - nechám na vás. My baštíme podle dělené stravy, takže jsme ho vynechali...;)
Přidat komentář