Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 04.03.2015 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 4,11 g | 25,43 g | 13,35 g | 1 001,80 kJ (239 kcal) |
celkově | 41,08 g | 254,26 g | 133,46 g | 10 018,04 kJ (2393 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme rozkvedlané vejce a postupně vmícháme ovesné vločky, mouku, prášek do pečiva a skořici. Těsto dobře propracujeme. Utvoříme kolečka, která dáváme na plech vyložený pečícím papírem. Vytvoříme prstem důlky a naplníme libovolnou náplní podle chuti (já mám nejraději kvalitní čokoládu, kterou rozpustím v kastrůlku s trochou másla). Pečeme na 180 °C cca 20 minut. Když začnou vonět, ubereme teplotu na 160 °C a pečeme dozlatova.
Přidat komentář