Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 08.08.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
Nejdříve si připravíme polentu. V hrnci přivedeme k varu 1 litr vody a postupně vmícháme polentu tak, aby se netvořily hrudky. Chvilinku povaříme a vmícháme lžíci olivového oleje. Dále si připravíme zeleninovou směs. Na hrubo nastrouháme cuketu a mrkve, nakrájíme cibuli a rajče, přidáme prolisovaný česnek, sušené houby předem namočené v horké vodě a dochutíme bazalkou, solí a pepřem. Směs důkladně promícháme. Na dno vymazaného pekáčku nebo zapékací mísy rozvrstvíme polovinu polenty, navrch zeleninovou směs a překryjeme zbylou polentou. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C 45 minut. Před koncem posypeme sýrem a necháme dojít. Nákyp podáváme např. s brambory.
Nákypu je dost, ale nebojte se, že zbyde. Já jsem ujídala a ujídala (výborný je i za studena) a půlka byla pryč! :)
Přidat komentář