Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Ravioly po domácku se špenátem a sýrem
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 16.05.2011
Druh receptu Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200g hrubé mouky
  • 2PL olivového oleje
  • 140g čersvých listů špenátu
  • 100g Niva
  • 100g cibule
  • 100g strouhaného sýra
  • 4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 1 špetka oregana
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 špetka sušeného oregana
  • 1 špetka soli
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Do hrubé mouky zapracujte vejce, olivový olej a vyválejte hutné těsto. Vložte je do mikroténového sáčku a nechte v chladu 20 minut odpočinout. Špenátové listy spařte a po vytlačení vody je nasekejte a promíchejte s nastrouhaným plísňovým sýrem. Z nudlového těsta vyválejte tenký plát. Ten rozkrájejte rádýlkem na obdélníky. Na každý vložte část náplně, těsto přehněte a okraje umáčkněte vidličkou. Ravioly pak vařte ve vroucí osolené vodě podle velikosti 8 až 10 minut. Na olivovém oleji osmahněte cibulku a nakonec i nasekaný česnek. Potom přidejte rozsekaná konzervovaná rajčata, sůl a trochu oregana. Za stálého míchání vše duste, až se omáčka odvaří a zhoustne. Podávejte sypané sýrem a bazalkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Lucka | 16.05.2011 - 13:15
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Jakou ledničku si vybrat?

FÉR potravina se zabývá potravinami, ale je potřeba je i správně skladovat a k…

Prohřešky“ Čechů vůči zdravému stravování

Nový průzkum Barometr FOOD, prezentovaný na tiskové konferenci „(Zlo)zvyky na…

Další zajímavé recepty