Autor: | Eva |
Datum přidání | 16.10.2013 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | neuvedeno |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Uvedeme do varu 1 litr vody a za stálého míchání metličkou přisypáváme rýžovou krupičku na hustší kaši. Přidáme skořici a rýžový sirup dle chuti. Ale musíme počítat, že po přidání sirupu nám kaše zřídne, takže s tím musíme počítat dopředu a nasypat více. Potom na velmi mírném ohni necháme probublávat do změknutí rýžové krupičky. Zdá-li se nám, že je to příliš husté, přidáme vodu během varu. Kaše by měla mít pudinkovou hustotu. Chceme-li barevný dezert, vaříme část kaše s karobem. Do pohárků nalijeme střídavě tmavou a světlou kaši. Na vrch ozdobíme jablíčky podle návodu a posypeme opraženými slunečnicovými semínky. Z jablíček vykrájíme jádřince a se slupkou je nakrájíme na slabé plátky, rozinky namočíme předem cca na 1 hodinu a propereme. Jablíčka smícháme s kokosem a rozinkami a v troubě je na malém plechu rozdusíme.
Pro ty z vás, co nemají alergii na lepek doporučuji na dno pohárku rozdrobit doma upečené sušenky (recept na ně najdete v mých receptech) nebo piškoty.
Přidat komentář