Autor: | neznámý |
Datum přidání | 13.07.2011 |
Druh receptu | Oběd, Příloha, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
40 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Hrášek Nowaco
Hluboce zmrazený
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,10 g | 42,21 g | 4,80 g | 1 122,18 kJ (268 kcal) |
celkově | 64,78 g | 337,64 g | 38,37 g | 8 977,41 kJ (2144 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory očistíme, pokrájíme na drobné kostičky a vaříme společně s kmínem pod pokličkou. Po 5 minutách přisypeme očištěný a na kostičky pokrájený celer. Jakmile je zelenina téměř měkká, přidáme hrášek. Uvařenou zeleninu scedíme a přesypeme do misky. Opatrně vmícháme pomazánkové máslo, které jsme nejprve pomocí vidličky rozmíchali. Na závěr bramborový salát lehce ochutíme solí. Mezitím, co se nám vaří zelenina v hrnci, si připravíme cuketu. Cuketu důkladně omyjeme a pokrájíme na půlcentimetrová kolečka. Na nepřilnavé pánvi rozpustíme trochu másla a jednotlivá kolečka vyskládáme vedle sebe. Pánev přikryjeme pokličkou a občas lehce pokapeme kapkami vody, aby se nám cuketa i trochu podusila. Cuketu opečeme po obou stranách. Jestliže je cuketa již hotová, pánev stáhneme z ohně, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Důkladně promícháme a necháme ještě odstát zhruba 2 minuty pod pokličkou.
Přidat komentář