Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bulgur pilaf
Autor: vjedena@
Datum přidání 28.10.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g bulguru
  • 2-3 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • petržel kudrnka
  • olivový olej
  • koření dle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,51 g 44,44 g 4,14 g 958,10 kJ (229 kcal)
celkově 25,53 g 133,31 g 12,43 g 2 874,30 kJ (686 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do nahřáté remosky dáme zpěnit na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a po chvíli i papriku. Když je vše lehce měkké, přidáme bulgur a trochu ho opražíme a přidáme koření dle chuti. Pak zalelejeme 400 ml vroucí vody a vaříme, dokud se voda nevyvaří. Pak necháme ještě dojít pod pokličkou. Do hotového přidáme čerstvou petrželku.

Tipy na vylepšení

Můžeme přidat i kurkumu, jídlo má pak krásnou barvu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Lyofilizované jahody

Rodiče, sportovce i zájemce o zdravý životní styl by mohl zaujmout test…

Další zajímavé recepty