Autor: | Lelinka |
Datum přidání | 24.07.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Hrášek sterilovaný
Sterilovaná zelenina jednodruhová ve slaném nálevu.
Bonduelle Créatif Duo
Duo - zeleninová směs v mírně slaném nálevu, sterilovaná zelenina
Kuřecí stehna
Hluboce zmrazená, třída jakosti A
Kuřecí stehenní řízek bez kůže
Kuřecí stehno vykostěné bez kůže, hluboce zmrazené třída A
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Kukuřice Nowaco
Hluboce zmrazená kukuřice.
Bulgur Arax
Drcená pšenice
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 31,31 g | 59,75 g | 18,25 g | 2 106,22 kJ (503 kcal) |
celkově | 62,62 g | 119,50 g | 36,50 g | 4 212,44 kJ (1006 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Bulgur propláchneme, přidáme asi 400 ml vody, trochu soli a dáme pomalu vařit. Přikryjeme pokličkou. Velice mírným varem a bez míchání bude bulgur měkký asi za 20 minut. Hrášek, kukuřici a nakrájenou červenou papriku uvaříme ve slané vodě zvlášť. Scedíme a vývar ponecháme na podlévání. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme uvařenou zeleninu, krátce orestujeme, podlijeme trochu zeleninovým vývarem, okořeníme bazalkou a chvíli vše podusíme. Poté přidáme uvařený bulgur. Teplý bulgur se zeleninou natlačíme do misek, upěchujeme a pak vyklopíme na talíře. Stehno upečeme tak, jak jsme zvyklý.
Přidat komentář