Autor: | aresin@ |
Datum přidání | 29.03.2016 |
Druh receptu | Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 5 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | 30 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Delikatesní Hořčice kremžská
Hořčice kremžská. Bez přídavku konzervantů.
Hořčice kremžská
Hořčice kremžská
Česnek v oleji s bylinkami
Česnek v oleji s bylinkami. Zpracovaná zelenina jednodruhová.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,59 g | 7,97 g | 16,03 g | 853,54 kJ (204 kcal) |
celkově | 17,18 g | 15,95 g | 32,05 g | 1 707,08 kJ (408 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Listy salátu dobře umyjeme či vypereme, natrháme na kousky asi 2x2 cm a necháme dobře odkapat. Všechny ingredience na dressing dobře smícháme dohromady a necháme 10 min uležet - dressing zhoustne a chutná líp. Poté nalijeme na salát a dobře promícháme, aby se všechen pokryl. Rozdělíme na talíře, ozdobíme nakrájeným rajčetem a posypeme strouhaným eidamem.
Žil jsem 30 let v Kanadě a US, kde je Ceasar Salad populární, v lepších restauracích ho připravují u stolu a můžete ovlivnit složení. V každém obchodě je výběr připravených variant pro domácí použití. Na internetu je řada receptů, zřejmě každý Američan má svůj oblíbený.
Po návratu do Čech mi scházel, tak jsem z místně dostupných zdrojů pro moji vlastní potřebu vytvořil následující recept, který se originálu (na který jsem byl zvyklý) chuti plně vyrovná.
Přidat komentář