Autor: | happy.lenulka@ |
Datum přidání | 05.03.2012 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 12 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Bílý jogurt z Valašska
mléčný produkt
Jogurt bílý Boni
Jogurt bílý
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
Pohankové lupínky
Extrudovaný výrobek
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,15 g | 34,49 g | 11,45 g | 1 108,86 kJ (265 kcal) |
celkově | 73,82 g | 413,88 g | 137,36 g | 13 306,34 kJ (3178 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Smícháme mouku s kypřícím práškem, přisypeme vločky a poté postupně přidáváme cukr, vejce, rozpuštěné máslo, jogurt, med. Nakonec zapracujeme kakao a dle chuti oříšky, ovoce, nastrouhanou čokoládu a další. Těsto by mělo mít konzistenci jako např. linecké. Proto případně přidáme máslo nebo mouku (dost záleží na druhu mouky, někdy je potřeba přidat máslo, jindy zas mouku). Pečeme při 180°C dorůžova. Vydrží bez problémů i 2 týdny. Je nutné je dát do vzduchotěsné krabičky a skladovat je v suchu a temnu.
Přidat komentář