Autor: | Jana |
Datum přidání | 30.05.2013 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,02 g | 31,05 g | 17,96 g | 1 378,06 kJ (329 kcal) |
celkově | 130,16 g | 310,54 g | 179,65 g | 13 780,60 kJ (3291 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
V mixéru si rozmixujeme ovesné vločky a ořechy. Přesypeme do mísy, kde smícháme s celozrnnou moukou, cukrem a olejem. Vznikne drolivá hmota. Vezmeme si kastrůlek, kde vložíme nakrájenou rebarboru, jablka a vanilkový cukr. Můžeme přilít trošku vody, podle toho, jak máme vodnatá jablka. V další míse si smícháme tvaroh, vejce a med. Do této směsi přidáme vychlazenou směs s jablky. Potom si připravíme dortovou formu, kde si na dno dáme 2/3 těsta a přitlačíme ho na dno. Na těsto nalijeme tvarohovou směs s jablky a posypeme 1/3 těsta, které nám zbylo. Vznikne nám drobenka na povrchu. Dáme péct na 150°C asi na 30 minut.
Přidat komentář