Autor: | Karlička |
Datum přidání | 22.03.2014 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Na korpus:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 17,67 g | 32,08 g | 9,59 g | 1 229,02 kJ (294 kcal) |
celkově | 176,74 g | 320,80 g | 95,87 g | 12 290,20 kJ (2935 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdřív si rozdrtíme sušenky. Ty poté smícháme s mlékem, vytvoříme tzv. "drobenku" a dáme do vymazané formy. Dáme péct na 180 stupňů na 10 minut. Ve velké míse mezitím smícháme všechny ingredience na náplň, naposledy přidáme solamyl. Náplň nalijeme na korpus a dáme znovu péct cca na 15 minut na 180 stupňů. Postupně teplotu snižujeme na 150 a pečeme ještě 60 minut. Do trouby nezapomeňme dát pod formu pekáček s vodou, aby korpus byl krásně křupavý. Náplň bude poněkud rosolovitá, ale po vychladnutí nebude v pořádku. Dáme tedy vychladnout, a poté ztuhnout na několik hodin do lednice. Zálivku vytvoříme tak, že borůvky dáme do kastrůlku, přidáme med a trochu vody. Rozehřejeme a je hotovo.
Recept je vhodný na formu o průměru 24 cm.
Přidat komentář