Autor: | neznámý |
Datum přidání | 18.08.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
35 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 15,97 g | 88,52 g | 8,81 g | 2 192,75 kJ (524 kcal) |
celkově | 63,88 g | 354,07 g | 35,23 g | 8 771,00 kJ (2095 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemno na struhadle. Slijeme z nich přebytečnou šťávu, posypeme moukou, přidáme vejce, sůl a důkladně promícháme. Lžicí tvoříme chlupaté knedlíky, které sázíme do vroucí osolené vody. Jakmile nám vyplavou, ještě krátce povaříme (cca 5-10 minut podle velikosti), aby se knedlíky uvařily i zevnitř. Nejdříve si pro začátek raději vyzkoušíme uvařit jeden - dva knedlíky. Pokud by se nám během varu rozpadly, přidáme do těsta ještě trochu mouky. Dále si na olivovém oleji osmahneme cibulku na drobno pokrájenou, ke konci přidáme kostičky tempehu a společně prohřejeme. Zelí nakrájíme na drobné proužky, zalijeme vodou, přidáme trochu kmínu a třtinový cukr. Dusíme do změknutí. Na závěr, když už vypneme vařič, přidáme citrónovou šťávu.
Přidat komentář